Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از لارستان، رنج بی‌آبی و نبود  مایعِ گران بهای مایه حیات در بیرم لارستان زخمی کهنه است که در طول سالیان سال سر باز مانده است و بدون مرهم.

بیرم سالهاست که چشمش به رسیدن آبی گوارا خشک شده و از طبیعی ترین حقش محروم گشته است، این کهن دیار محروم و مظلوم سالهاست فریاد عطش سر می دهد اما پاسخش را با وعده ها و امروز و فردا کردن و در حال پیگیری بودن می دهند! پیگیری هایی که پس از سالها هنوز ادامه دارد اما نتیجه اش همچنان چشم انتظاری است!

به راستی چه رنجی است نبود آب آشامیدنی سالم؟! آبی که نیترات زیادی اش دستگاه گوارش، کلیه و معده مردم را نشانه گرفته است، توده های سرطانی در آن جا خوش می کنند و شوکی می شوند برای پایان آرزوهای دور و درازی که در حسرت به یغما می روند، این رنج را فقط مردمانی درک می کنند که دردِ تلخ بیماری را می کشند، چشمشان به آب شور که می افتد حسرت می کشند و در زندگی شان رد وعده ها بسیار است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آب  را باید بخریم اما با کدام پول؟!

از عطش بیرمِ بیمار با آب ناسالم هرچه بگوییم و بنویسیم پایانی ندارد، پایان درد بیرم روزی لست که عزم و اراده ها به کار بیفتد و طعم یک جرعه آب گوارا را نصیب مردمانی کند که سالهاست عطش بر جانشان رخنه کرده است.

هفته گذشته مدیرکل آبفا فارس در پی گزارشی که با عنوان «سایه سنگین بی آبی بر جنوب فارس» در خبرگزاری فارس منتشر شد جوابیه ای را ارسال کرد و در آن اظهار داشت: آب بیرم با ۳ دستگاه آب شیرین کن تأمین می شود.

این جوابیه بار دیگر ما را به سوی بیرم روانه کرد به ان امید که کام مردم بیرم شیرین گشته اما دریغا از رنجی که با رنج های دیگر مضاعف شده است!

بیرم است و تابستان داغ و هرم آفتاب تیز جنوبی، رد مسیر را می‌گیرم به میان اهالی این شهر می‌روم تقاضای یک جرعه آب می‌کنم تا هم سیراب شوم و هم از احوالات آب شیرین جویا.

آب شیرین به نظر می رسد اما در لابلای شیرینی اش تلخی هایی هم خود نمایی می کند که توفیری با همان روزهای پیشین ندارد، آبی که باید به قیمت گزاف بخرند کامشان را شیرین کند یا تلخ؟!

وقتی که می فهمند در حال تهیه خبر از وضعیت آب آشامیدنی بیرم هستم، انگار که خفقان از حنجره‌هایشان گرفته شده است و می‌گویند: «بگویید به داد ما برسند، بی آبی در اینجا بیداد می کند، هرکسی می آید وضعیت آب بیرم را می بیند وعده ای می دهد و می‌رود.»

از آن  آب شیرین کن هایی پرسیدم که در بیرم نصب شده است تا آبی گوارا را به کامشان برساند اما هرچه می گفتند درد بود و رنج؛ کدام آب شیرین کن ها؟ سه دستگاه آب شیرین کن در اینجا نصب کرده اند یکی دولتی و دوتای دیگر خصوصی که یکی از آنها هم از کار افتاده است اما باید آب را بخریم!

در این وضعیت اقتصادی دشوار با مردمی که اکثرشان بی بضاعت هستند از کجا پول بیاورند برای خرید آب؟! یک بشکه ۲۰ لیتری آب شیرین را به قیمت ۲۰ هزارتومان می خریم اما شما قضاوت کنید این آب چند روز کفاف می دهد؟! خانواده های اینجا پرجمعیت هستند در هفته باید سه چهار بار آب بخرند تا کفافشان را بدهد حالا با کدام پول و هزینه؟

یکی دیگر از اهالی بیرم می گوید: مسئولین خودشان بارها گفته اند آب بیرم قابلیت آشامیدن ندارد آنقدر که طعم گَس و تلخ و شوری دارد و پر از نیترات است، اما این آب نه فقط قابل آشامیدن نیست که  حتی برای شستشو و استحمام هم غیرقابل تحمل است اگر یک جرعه آن را به صورتتان بزنید چنان چشمانتان می سوزد که دیگر دست به سمت این آب نخواهید برد.

باز هم تکرار می کنند: از درد و رنج مردم بیرم بگویید و بنویسید، شما را قسم می دهم صدای ما را به مسئولین برسانید تا کاری برایمان بکنند، از این بی آبی ها به ستوه آمده ایم و نمی دانیم باید حرفهایمان را به چه کسی بگوییم.

وعده هاتان چه شد؟

شهروندان بیرم خواستار رسیدگی مسئولین و عمل به قول و وعده هایشان شده اند، یکی از آن قول ها وعده وزیر کشور درخصوص تأمین آب بیرم به صورت کوتاه مدت با دستگاه های آب شیرین کن بوده است که اگرچه دستگاه های آب شیرین کن نصب شده است اما پرداخت پول به ازای آب برای دستانی که رنج روزگار بی بضاعتشان کرده است دشوار است و دردی مضاعف تر.

یکی دیگر از وعده هایی که شهروندان بیرم از آن یاد می کنند انتقال آب از سد سلمان به بیرم است، وعده ای که مسئولین مختلف از رده های کشوری، استانی و شهرستانی قول پیگیری اش را داده اند اما هیچ خبری از آن نشده است.

آب مایعی حیاتی است که حیات همه به ان گره خورده است، این روزها بحران و تنش های بی آبی مناطق بسیاری را با خود درگیر کرده است، اما رنج بیرم رنجی کهنه است که سالها سخن از آن به میان می آید ولی این سخن ها مرهمی برای مردم نیست.

پاسخ مسئولین؛ همچنان چشم انتظاری

پیگیری خبرنگار فارس از مسئولین در خصوص آخرین اقداماتی که برای حل مشکل آب بیرم انجام شده به این نحو است که برخی از مسئولین مربوطه پاسخگو نبودند و مشاور استاندار فارس در امور آب نیز که پاسخگوی فارس شد همچنان بر طرح هایی تأکید کرد که باید زمان زیادی برای تحقق آن ها سپری شود.

مشاور استاندار فارس در امور آب در پاسخ به خبرنگار فارس ضمن اذعان به کمیت و کیفیت پایین آب در بیرم اظهار داشت: برنامه ها برای آبرسانی به بیرم در دو محور کوتاه مدت و بلند مدت طراحی شده است در بحث کوتاه مدت نصیب آب شیرین کن ها بود که خب از آنجایی که دو آب شیرین کن توسط بخش خصوصی تأمین شده است مردم هزینه آن را می پردازند!

اردکانی افزود: در بحث بلند مدت هم طرح انتقال آب از سد سلمان فارسی به بیرم مدنظر قرار گرفته است که این موضوع هم در حال پیگیری است.

به گزارش فارس، بیرم برای زیست خود در تمنای آب است، نه آن آب شوری که چشم ها از شدت شوری اش به سوزش افتد و نه آن آب شیرینی که بهایش پرداخت پول از سوی مردمی ست که رنج روزگار کم بضاعتشان کرده است.

بیرم هنوز هم چشم دوخته به وعده های مسئولین است، اما انگار که رنج بی آبی بیرم هنوز برای مسئولین به دغدغه جدی تبدیل نشده است، هنوز رنج بیماری مردم از آب نیترات دار غیرقابل استفاده برای مسئولین حاد نگشته است  تا چاره ای محکم بیاندیشند؛ باشد که عزم ها محکم تر و گام ها سریع تر برداشته شود و از این درد بکاهد.

انتهای پیام/ن

منبع: فارس

کلیدواژه: بیرم غیزانیه فارس ابفا آب شیرین کن آب بیرم وعده ها رنج بی بی آبی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۸۷۱۲۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیش‌بینی ۴۳۰شعبه اخذ رأی برای برگزاری انتخابات در خرم‌آباد و چگنی

به گزارش خبرنگار مهر، صبح امروز پنج‌شنبه ستاد انتخابات استان لرستان به ریاست معاون سیاسی امنیتی استاندار و رئیس این ستاد تشکیل جلسه داد.

در این جلسه که با حضور مسئولین کمیته‌های ستاد برگزار شد، مسئولین کمیته‌های حراست، پشتیبانی، بازرسی و حقوقی، امنیتی، فناوری اطلاعات و همچنین مدیرکل سیاسی و دبیر ستاد انتخابات، فرماندار خرم‌آباد و مدیرکل ثبت‌احوال استان گزارش‌هایی از اقدامات انجام شده را ارائه داد.

بنابراین گزارش، برای انتخابات دور دوم در حوزه انتخابیه خرم‌آباد و چگنی که ۲۱ اردیبهشت‌ماه برگزار خواهد شد، تعداد ۴۳۰ شعبه اخذ رأی شامل ۲۴۷ شعبه ثابت و ۱۸۳ شعبه سیار پیش‌بینی‌شده است.

کد خبر 6095025

دیگر خبرها

  • مایه دلگرمی آرسنال؛ رکورد بی نظیر بوکایو ساکا در پنج لیگ معتبر اروپایی‌
  • تمدید مسابقه کتاب شیرین تا روز بزرگداشت فردوسی
  • مقاومت عراق از حمله به اهدافی در فلسطین اشغالی خبر داد
  • نامه سرگشاده رئیس دانشگاه رازی خطاب به رؤسای دانشگاه‌های آمریکا
  • جزئیاتی از رویداد طراحی و بسته‌بندی محصولات خانگی، صنایع دستی و سوغات
  • عطر افشانی مزار شهدا درپلدشت
  • پیش‌بینی ۴۳۰شعبه اخذ رأی برای برگزاری انتخابات در خرم‌آباد و چگنی
  • بازخورد مثبت و اعتماد دانش آموزانم مایه آرامش من است
  • سود ۳.۶۰۰ میلیارد یوروی بدهی بابک زنجانی را بخشیدند؟
  • سوغات امید از دیار نصف جهان/ تدبیرمدیران نساجی در اعزام هوادار جواب داد