Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار ایرنا، دکتر«محمد جمالیان» روز پنجشنبه در کارگروه تخصصی امور اجتماعی، فرهنگی، سلامت، زنان و خانواده استان مرکزی، افزود: در صورتی که این مهم مورد کم توجهی قرار گیرد مشکلات جدی روی خواهد داد. 

وی توضیح داد: چاه آب آشامیدنی در برخی روستاهای استان مرکزی در داخل روستا و در نزدیکی چاه فاضلاب حفر شده که این مهم منجر به مشکلات بهداشتی شده که باید چاه‌های آب آشامیدنی از دسترس خارج شوند و چاه جدید حفر شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک گفت: در برخی روستاها نیز چاه جاذب وجود ندارد و در برخی از روستاها نیز فعالیت‌های غیر استاندارد کشاورزی باعث آلودگی چاه آب آشامیدنی شده که باید محدودیت کشت اعمال شود.

دکتر جمالیان افزود: استفاده از کودهای شیمیایی، دیگر علت آلوده شده منابع آبی در برخی روستاهای استان مرکزی است و نیز نفوذ شیرابه‌های فضولات حیوانی به چاه آب آشامیدنی روستاها نیز دلیل دیگر آلودگی منابع آبی در برخی روستاها است.

وی اظهار داشت: هم اکنون ۸۸ درصد روستاهای استان مرکزی زیر پوشش خدمات آبفا قرار دارند و بقیه روستاها نیز باید با  مدیریت مناسب از خدمات آبفا بهره مند شوند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک گفت: روستاهای با بیش از ۱۰۰ خانوار زیر پوشش خدمات آبفا نیستند و روستایی مانند نظم آباد اراک با ۶۵۰ خانوار از خدمات آبفا بی بهره است و این مسئله باعث شده تا میزان کلر در آب آشامیدنی کنترل نشود.

دکتر جمالیان افزود: ۸۸ درصد روستاهای استان مرکزی با ۱۰۰ خانوار از خدمات آبفای استان بهره‌مند می‌شوند و مشکلات در ۱۲ درصد روستاها شامل فرسودگی شبکه توزیع است که منجر شده تا آب غیربهداشتی به آب آشامیدنی نفوذ کند و منجر به بیماری مصرف کنندگان شود.

وی در ادامه اظهار داشت: از انتشار سالک در ساوه، محلات و دلیجان نگران هستیم شیوع سالک در ساوه شدیدتر شده، سال گذشته در اراک ۲۷ مورد سالک گزارش شد که ۸۹ درصد در جمعیت شهری و ۱۱ درصد در جمعیت روستایی بود.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک گفت: ۶۳ درصد از مبتلایان سالک اراک مرد و بقیه زن هستند و ۸۱ درصد این افراد مبتلا، سابقه سفر داشته و ۱۹ نفر سابقه سفر نداشته‌اند که سفر نداشتن این تعداد، زنگ خطر بیماری را در استان نواخته است.

دکتر جمالیان افزود: باید از شیوع این بیماری با تدابیر حکیمانه جلوگیری کرد چرا که در فصل گرما شیوع این بیماری به مراتب بیشتر می‌شود.

وی اظهار داشت: در بخش روستایی دهیاران مکلفند مدیریت پسماند را به طور جدی در دستور کار قرار دهند چون جوندگان به عنوان مخزن بیماری و حشرات به عنوان ناقل دهنده می‌توانند افراد را مورد گزش و مبتلا کنند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک گفت: در شهرها نیز شهرداری ها موظفند لانه گزینی حشرات در محل پسماند را گزارش و به طور مستمر سطل‌های زباله را شستشو داده و از ماندگی زباله جلوگیری و دفع جوندگان و سگ‌های ولگرد را در دستور کار قرار دهند.

دکتر جمالیان افزود: ساوه در بیماری شناسایی شده سالک در استان مرکزی با ۱۶۱ مورد مبتلا در سال گذشته و امسال با ۱۵ نمونه رتبه اول و محلات و دلیجان به ترتیب در جایگاه‌های دوم و سوم قرار دارند.

سه میلیارد ریال اعتبار برای پیشگیری از سالک در ساوه اعتبار لازم است

فرماندار ساوه نیز گفت: تاکنون بیش از ۱۴۰ بیمار مبتلا سالک در این شهرستان شناسایی شده و امسال نیز ۱۷ بیمار گزارش شده است.

«مهدی الیاسی» افزود: از سال گذشته اقدامات بهداشتی و پیشگیرانه در ساوه شامل تخریب فضاها متروکه، جمع آوری پسماند، سمپاشی، تشکیل کمیته‌ای برای مقابله با سالک و آموزش خانه به خانه آغاز شده است.

وی اظهار داشت: محل زندگی اتباع افاغنه در مهمانسرای این شهرستان کانون سالک است که فاضلاب این مجموعه به عنوان مکان انتشار بیماری باید به شکل بهداشتی اصلاح و از انتشار بیماری جلوگیری شود.

۹۰ درصد جمعیت روستایی استان مرکزی زیر پوشش خدمات آبفا قرار دارند

مدیرعامل شرکت آبفا استان مرکزی با بیان اینکه،روستای نظم آباد اراک زیر پوشش خدمات آبفای اراک است، گفت: ۹۰ درصد جمعیت روستایی استان با ۸۶۰ روستا زیر پوشش خدمات آبفا قرار دارند.

«یوسف عرفانی نسب» افزود: ۲ سال گذشته در کارگروه اجتماعی مصوب شد تا با همکاری فرمانداری و بخشداری ها ۳۱ روستای استان زیرپوشش آبفا قرار گیرند اما دهیارها در این مهم همکاری نکردند.

وی اظهار داشت: تاسیس تصفیه خانه فاضلاب روستایی در کشور نیازمند موافتنامه ملی است و برای ایجاد تصفیه خانه‌های ۲ روستای ابراهیم آباد اراک و رواند دلیجان برای هر کدام ۱۰۰ تا ۱۵۰ میلیارد ریال اعتبار لازم است. 

برچسب‌ها سلامت استان مرکزی آب آشامیدنی بهداشت و سلامت

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سلامت استان مرکزی آب آشامیدنی سلامت استان مرکزی آب آشامیدنی بهداشت و سلامت روستاهای استان مرکزی دکتر جمالیان برخی روستاها آب آشامیدنی روستاها نیز قرار دارند آبفا قرار سال گذشته

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۹۲۱۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اجرای همزمان ۱۱ طرح بزرگ ایمنی در راه‌های استان مرکزی

مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای استان مرکزی گفت: ۱۱ طرح بزرگ ایمنی در محورهای مواصلاتی استان در حوزه ارتقاء روشنایی طولی و نصب حفاظ بتنی با اعتباری بالغ بر دو هزار میلیارد ریال فعال است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از مرکزی و به نقل از روابط عمومی اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای استان مرکزی، مهرداد جهانی با اشاره به تلاش بی وقفه برای افزایش سطح ایمنی در شبکه راه‌های استان اظهار کرد: در حال حاضر ۱۱ پروژه بزرگ در حوزه ارتقا روشنایی طولی راه‌ها و نصب حفاظ میانی بتنی در جاده‌های استان مرکزی فعال است.

وی افزود: برای اجرای این ۱۱ طرح بزرگ ایمنی، بیش از دو هزار میلیارد ریال اعتبار ملی در نظر گرفته شده است.

مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای استان مرکزی با تشریح فرآیند اجرای این پروژه‌ها گفت: در حال حاضر چهار طرح اجرای حفاظ میانی بتنی در مجموع به طول ۴۷ کیلومتر با یک هزار و ۷۰۰ میلیارد ریال اعتبار با میانگین پیشرفت فیزیکی ۶۰ درصدی در محورهای اراک - راهجرد، اراک - بروجرد، شازند - دوراهی و کمربندی غربی دلیجان فعال است.

جهانی افزود: اجرای شش طرح روشنایی و یک طرح ایمن سازی فیزیکی از دیگر اقدامات مهمی است که هم اینک در سطح شهرستان‌های استان مرکزی در دست اقدام است.

وی اعتبار تأمین شده برای اجرای این طرح‌ها را ۳۱۰ میلیارد ریال عنوان کرد و گفت: احداث ۱۷ کیلومتر روشنایی طولی در محورهای تفرش - سلفچگان، تفرش - فراهان و شازند - دوراهی، احداث روشنایی نقطه‌ای برای ایمن سازی تقاطع راه روستایی طرمزد با راهزان، رفع خاموشی‌های دو محور اراک - سلفچگان و اراک - بروجرد بعلت سرقت تجهیزات ایمنی، نصب دو برج نوری در محدوده ایست و بازرسی شهر دلیجان و ایمن سازی فیزیکی ۳۰ دماغه در سطح راه‌های استان از مجموعه اقدامات مهم و بزرگی است که در راستای افزایش سطح ایمنی راه‌ها اجرا شده و تعدادی نیز در حال اجراست.

مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای استان مرکزی تصریح کرد: علاوه بر فعالیت‌های ذکر شده، پروژه‌های دیگری نیز در حوزه ارتقا ایمنی راه‌ها با رویکردهای دیگر از جمله رفع نقاط حادثه‌خیز شناسنامه‌دار، رفع نقاط مستعد حادثه، ترانشه برداری، اجرای شیب شیروانی، رفع نقاط پرتگاهی، ایمن سازی تقاطعات همسطح راه‌های فرعی و روستایی، نصب انواع تابلو و علائم، خط کشی و… نیز بصورت پیمانی و امانی در حال اجراست.

کد خبر 749841

دیگر خبرها

  • افشاگری ترسناک همتی از نرخ تورم بانک مرکزی در فروردین ۱۴۰۲!
  • افشاگری همتی از نرخ تورم بانک مرکزی/ همتی: تورم فروردین ۱۴۰۲ «۶۳ درصد» بوده است/ پشت‌پرده گرانی ارز هم مشخص شد
  • البرز رتبه دوم کشوری در شاخص‌های بی دردی زایمان طبیعی را کسب کرد
  • تورم نقطه‌به‌نقطه در فروردین به کمتر از ۳۵ درصد رسید
  • بانک مرکزی: تورم نقطه‌به‌نقطه در فروردین به کمتر از ۳۵ درصد رسید
  • ارائه خدمات به بیش از ۱۶۰۰ سرمایه‌گذار و فعال اقتصادی
  • مرکز مشاوره و سبک زندگی دانشگاه تهران «برتر کشوری» شد
  • بانک مرکزی: تورم ۲۷ درصد کاهش یافت!
  • اجرای همزمان ۱۱ طرح بزرگ ایمنی در راه‌های استان مرکزی
  • تأمین آب کامل شهر توپ آغاج بیجار با اجرای ۴ کیلومتر خط انتقال آب