Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-04@10:11:43 GMT

لبنان؛ هم تبر هم قربانی

تاریخ انتشار: ۳ آبان ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۴۸۶۷۸۰

لبنان؛ هم تبر هم قربانی

رهبران طوایف، احزاب و گروه های لبنان از یک سو همواره به مثابه «تبری» بر فرق همدیگر عمل کرده اند و از سوی دیگر به دلیل دخالت و رقابت کشورهای منطقه خاورمیانه مانند عربستان، قطر، سوریه و ترکیه و نیز برخی کشورهای غربی و اروپایی مانند آمریکا، فرانسه و روسیه در این مدت یک قرن، نتوانسته اند تصمیم بگیرند که «خودشان» باشند و قادر نبوده اند وحدت و «منافع ملی لبنان» را بر منافع کشورهای یاد شده ترجیح دهند و «قربانی» سیاست های خارجی ها شده اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دخالت ها و رقابت غیرسازنده ی خارجی ها در عرصه و صحنه لبنان و گرایش رهبران و احزاب سیاسی و طوایف مذهبی این کشور به بیگانگان، هر چند وقت یک بار موجب تنش، ناامنی، خشونت، تجمع و درگیری خیابانی شده و می شود که کشته و زخمی نیز برجای گذاشته و می گذارد.

تازه ترین رویداد از این نوع، تجمع مسالمت آمیز و اعتراض‌آمیز طرفداران ۲ حزب شیعه لبنان یعنی حزب الله و جنبش اَمل بود که پنجشنبه ۲۲ مهر ۱۴۰۰ در برابر کاخ عدالت یا دادگستری در بیروت برگزار شد اما با تیراندازی افراد ناشناس به خشونت کشیده شد و هفت کشته و ۳۰ زخمی برجای گذاشت.

۲ حزب یاد شده، حزب مسیحی نیروهای لبنانی یا «القوات اللبنانیه» به رهبری «سمیر جعجع» را مسوول تیراندازی به تجمع اعتراضی علیه عملکرد بازپرس پرونده «انفجار اسکله بیروت» می‌دانند. از جعجع شکایت شده و دادگاه او را احضار کرده است اما وی حاضر به تمکین در برابر قانون و پاسخگویی به افکار عمومی نیست.

انفجار اسکله بیروت در شمال این شهر در مرداد ماه ۹۹ خورشیدی ۲۰۰ کشته و ۶ هزار و ۵۰۰ زخمی بر جای گذاشت و منجر به ویرانی ۸ هزار ساختمان و آوارگی هزاران لبنانی و استعفای دولت «حسان دیاب» شد.

دیاب در دی ماه ۹۹ در نشست مطبوعاتی در بیروت گفت که بر پایه تحقیقات اولیه، انفجار اسکله حاصل وجود ۲ هزار و ۷۰۰ تُن نیترات آمونیوم بوده که از ۷ سال پیش در اسکله انبار شده و پرونده آن در دست بررسی بوده که منفجرش کردند. مطابق گمانه زنی ها علت انفجار، موشک یا مواد منفجره یا خودروی بمب گذاری شده یا خطای انسانی و سهوی (اتصال برق اسکله در انبار) گزارش شده است.

تحقیقات اولیه به اف. بی. آی آمریکا سپرده شد و این اداره ی آگاهی، گزارش کرد که ۵۰۰ تُن نیترات از ۲هزار و ۷۰۰ تُن نیتراتِ انبار شده در اسکله که توسط دولت «سعد حریری» خریداری شده و توسط یک کشتی روسی با مالکیت یک تاجر پرتغالی به ساحل بیروت رسیده بود منفجر شده است اما معلوم نیست ۲۲۰۰ تن بقیه نیترات ها کجا است ؟

به گفته ی حسان دیاب ظرف ۸ سال گذشته هیچ یک از نیروهای امنیتی و نهادهای نظامی و شورای عالی دفاع لبنان از وجود این حجم از نیترات در اسکله مطلع نبوده اند یا بوده اند اما به دولت و ریاست جمهوری نگفته اند، از این رو آن ها از متهمان این پرونده هستند.

با این همه، عده ای از احزاب از جمله حزب نیروهای لبنانی و نیز بازپرس قوه قضاییه لبنان، نخست وزیر مستعفی (حسان دیاب) و نیز علی حسن خلیل وزیر اسبق دارایی و عضو جنبش شیعی اَمَل و غازی زعیتر وزیر حمل و نقل سابق و نیز حزب الله را به عنوان عوامل انفجار متهم کرده اند.

رسیدگی به پرونده ی انفجار اسکله ی بیروت بار دیگر به کشمکش ها و اختلاف ها در قوه قضاییه، در میان رهبران احزاب و طوایف و حتا جامعه ی متکثر لبنان دامن زده است و همان گونه که این انفجار باعث سقوط یک دولت شد، پیگیری پرونده ی کیفری آن موجب تشدید درگیری خیابانی میان احزاب و تضعیف دولت تازه تشکیل شده به ریاست «نجیب میقاتی» خواهد شد.

رویکرد و عمل احزاب لبنانی در مواجهه با ۲ رویداد انفجار اسکله بیروت و نیز تجمع خونین بیست و دوم مهر و مسایل پس از آن، انسان را به یاد این مَثَل می اندازد که « یکی دهِ خود را می فروخت تا دیگری با هزینه ی آن در دهِ دیگر کدخدا شود» . در این جا منظور از دِه اول، لبنان و دِه دوم، خاورمیانه است و کدخدا هم آمریکا یا فرانسه یا رژیم اسراییل است.

لبنان و رهبران و احزاب آن اکنون در چارچوب اهداف و سیاست های منطقه ای غربی ها و برخی کشورهای خاورمیانه به ایفای نقش و وظیفه ی تعریف شده خویش ادامه می دهند و در موضع گیری هایشان، یک دیگر را به انحصار طلبی، تکروی، وابستگی و نادیده گرفتن مردم متهم می کنند، خواسته و ناخواسته موجب تضعیف دولت، تعمیق بحران اقتصادی، انزوای بیشتر کشورشان و تداوم تحت الحمایگی آن در چارچوب مصالح و منافع نظام های سیاسی خارجی هستند.

به ظاهر، همه  احزاب و گروه های سیاسی و طایفه ای لبنان این اصل را پذیرفته اند که هرکس پا در راه سیاست های منطقه ای خارجی ها گذاشت نباید از تنش و درگیری، بحران، قربانی شدن و دور و درازی و ملالت آوری این راه، ناله و شِکوه کند. هرکس دُمش به  شتر لوک می بندد باید سفر قندهار برود!

برچسب‌ها شکایت حزب الله لبنان دولت لبنان انفجار بیروت جنبش امل

منبع: ایرنا

کلیدواژه: شکایت حزب الله لبنان دولت لبنان شکایت حزب الله لبنان دولت لبنان انفجار بیروت جنبش امل انفجار اسکله

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۴۸۶۷۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شرایط نامساعد دریا اسکله های گردشگری قشم را تعطیل کرد

تین نیوز

مدیر بنادر و دریانوردی شهرستان قشم اعلام کرد: با توجه به شرایط نامساعد جوی و دریایی در محدوده جزیره هنگام، اسکله های گردشگری کندالو و شیب دراز برای رفت و آمد به این جزیره امروز (پنجشنبه) به طور کامل تعطیل است.

به گزارش تین نیوز به نقل از ایرنا، علی اشتری افزود: در این راستا تمام سفرهای تفریحی از اسکله های یادشده ممنوع است.

وی ادامه داد: بازگشایی این اسکله های گردشگری، منوط به بهبود شرایط جوی و دریایی خواهد بود.

رییس کمیته حمل و نقل دریایی شهرستان قشم توضیح داد: گردشگران از تجمع و آمد و شد در این اسکله ها به طوری جدی خوداری کند.

شهرستان قشم ۱۹ اسکله مسافری، تجاری و گردشگری دارد.

۹ اسکله گردشگری مجاز در مناطق شیب دراز، کندالو، هنگام، لافت، گورزین، سهیلی، طبل، دهخدا و گوران شهرستان قشم فعالیت می کنند.

جزیره هنگام یکی از جزایر شهرستان قشم است که در فاصله هزار و ۳۸۹ متری جنوب شرقی جزیره قشم، ۵۲ کیلومتری جزیره لارک، ۸۱ کیلومتری بندرعباس و ۷۲ کیلومتری جزیره هرمز واقع شده است.

این جزیره زیبای که دارای جاذبه های گردشگری منحصر به فرد به لحاظ محیط طبیعی و محیط دریایی است و به آکواریوم طبیعی در جنوب کشور مشهور است در کنار دلفین ها، پرندگان آبزی، مرجان های دریایی، لاک پشت های منقار عقابی و جبیرهای زیبا (انواع آهوی بومی شبه قاره هند و ایران) زیستگاه سوسمار خاردُم مصری است که در اعماق شن های روان این جزیره زندگی می کند و بیشتر عصرها و شب ها که شن های روی تپه ها خنک تر می شوند به سطح شنزار می آید و البته به ندرت دیده می شود.

شغل بیشتر اهالی این جزیره ماهیگیری است و عده ای هم به عنوان جاشو و ملوان در لنج های ماهیگیری و باری فعالیت می کنند.

اهالی جزیره هنگام همچنین در فصل صید میگو شب ها از سواحل جزیره در زیر نور چراغ «شاه میگو» صید می کنند و بزرگترین و خطرناک ترین صید اهالی جزیره شکار کوسه کر است.

زیارتگاه سید منصور معروف به زیارت سرخ، تاسیسات بندری انگلیسی ها، خانه های متروکه و قدیمی روستای هنگام قدیم، کوه ها و خاک های به رنگ قرمز به نام گَلک که در صنعت سنگ های تزیینی ساختمان و همچنین تهیه مربای که مردم این نواحی به آن سوراخ می گویند کاربرد دارد از جاذبه های گردشگری این جزیره زیبای خلیج فارس است.

جزیره قشم با وسعت یک هزار و ۵۰۰ کیلومتر مربع از تنگه هرمز به موازات ساحل جنوبی ایران به طول ۱۳۵ کیلومتر و عرض میانگین ۱۱ کیلومتر از توابع استان هرمزگان است و ۳۰۰ کیلومتر خط ساحلی دارد.

شهرستان قشم شامل جزیره های قشم، هنگام و لارک با حدود ۱۵۰ هزار نفر جمعیت از تنگه هرمز به موازات ساحل استان هرمزگان به طول ۱۵۰ و عرض میانگین ۱۱ کیلومتر در میان آب های خلیج فارس گسترده شده است.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • سیستم مکان‌یابی در فلسطین اشغالی دچار اختلال شد
  • توقف ساخت اسکله شناور در سواحل غزه از سوی آمریکا+فیلم
  • توقف ساخت اسکله شناور در سواحل غزه از سوی آمریکا
  • حملات حزب الله به مواضع رژیم صهیونیستی در شمال فلسطین
  • حملات گسترده حزب الله به مواضع رژیم صهیونیستی در شمال فلسطین
  • شرایط نامساعد دریا اسکله های گردشگری قشم را تعطیل کرد
  • احزاب لبنانی در انتخاب رییس‌جمهور کشورشان تفاهم و تسریع کنند
  • تاکید امیر عبداللهیان بر لزوم تفاهم احزاب و گروه‌های لبنانی برای انتخاب رئیس‌جمهور
  • فران: امیدوارم در بازی سوم، کار را تمام کنیم
  • سرکوب دانشگاهیان، نشانه سقوط وجهه دموکراتیک غرب است